Ik heb gisteren een heerlijke mosterdsoepje gemaakt voor de challenge. Boordevol groenten met een spicy randje van de mosterd. Lekker na een heerlijke wandeling in het bos! Hoe lekker is het om de soep te eten met bijvoorbeeld deze toastjes of dit stokbrood met kruidenboter!
Neem hier een kijkje voor meer soep receptjes!
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintMosterdsoep
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Porties: 6
- Aantal koolhydraten: 7.5 g khd per portie
Ingrediënten
- 75 g uien
- 1 knoflookteentje
- 600 g knolselderij
- 50 g roomboter
- 200 ml slagroom
- 1 groentebouillon blokje
- 75 g mosterd (de huisman Zaanse mosterd, grof gemalen3.2 g khd per 100g)
- 100 g prei
- snufje peper
- snufje zout
- 750 ml water
- 125 g spekblokjes
Bereidingswijze
Snijd de uien in blokjes en kneus het teentje knoflook.
Schil de knolselderij en snijd het in blokjes.
Fruit de ui, knoflook samen met de knolselderij in de pan en schenk na enkele minuten de slagroom erbij.
Voeg na enkele minuten het bouillonblokje erbij met de mosterd.
Snijd ondertussen de prei in ringen (hou wat apart voor de garnering) en voeg de rest van de ingrediënten behalve de spekblokjes bij het geheel en breng het aan de kook.
Bak ondertussen de spekblokjes goudbruin in een pan.
Pureer de soep zodra de knolselderij beetgaar is gekookt.
Garneer de mosterdsoep met de preiringen en spekblokjes.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, mosterd, soep, mosterdsoep,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Ben benieuwd, hij staat te pruttelen 😁
Heerlijke soep.
Echt een aanrader met dit koude weer.
★★★★★