Mosterdsoep

Ik heb gisteren een heerlijke mosterdsoepje gemaakt voor de challenge. Boordevol groenten met een spicy randje van de mosterd. Lekker na een heerlijke wandeling in het bos! Hoe lekker is het om de soep te eten met bijvoorbeeld deze toastjes of dit stokbrood met kruidenboter!

Neem hier een kijkje voor meer soep receptjes!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Mosterdsoep

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Porties: 6
  • Aantal koolhydraten: 7.5 g khd per portie

Ingrediënten

  • 75 g uien
  • 1 knoflookteentje
  • 600 g knolselderij
  • 50 g roomboter
  • 200 ml slagroom
  • 1 groentebouillon blokje
  • 75 g mosterd (de huisman Zaanse mosterd, grof gemalen3.2 g khd per 100g)
  • 100 g prei
  • snufje peper
  • snufje zout
  • 750 ml water
  • 125 g spekblokjes

Bereidingswijze

Snijd de uien in blokjes en kneus het teentje knoflook.
Schil de knolselderij en snijd het in blokjes.
Fruit de ui, knoflook samen met de knolselderij in de pan en schenk na enkele minuten de slagroom erbij.
Voeg na enkele minuten het bouillonblokje erbij met de mosterd.
Snijd ondertussen de prei in ringen (hou wat apart voor de garnering) en voeg de rest van de ingrediënten behalve de spekblokjes bij het geheel en breng het aan de kook.
Bak ondertussen de spekblokjes goudbruin in een pan.
Pureer de soep zodra de knolselderij beetgaar is gekookt.

Garneer de mosterdsoep met de preiringen en spekblokjes.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, mosterd, soep, mosterdsoep,

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.