Ik heb voor de challenge deze speculaas achtige brownies gemaakt! Als basis heb ik het recept aangehouden van deze witte chocolade blondies. Ik heb de blondies gevuld met deze koolhydraatarme marsepein (deze week in de aanbieding) en de koeken getopt met de speculaas pasta/speculoos die ik eerder heb gemaakt. Daaroverheen heb ik de speculaas brokken gekruimeld en voilà, een ultiem sinterklaas-proof koek!
Ik heb de koeken gebakken met deze bakvorm.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Print
Speculaas gevuld met marsepein!
- Bereidingstijd: 35 minuten
- Porties: 8
- Aantal koolhydraten: 2,5 g khd
Omschrijving
Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.
Ingrediënten
- 175 g amandelmeel
- 15 g eiwitpoeder (klik)
- 2 el speculaas kruiden
- 1/2 tl xanthaangom (klik)
- snufje zout
- 50 g stroopvervanger (klik)
- 50 g bruine suikervervanger (klik)
- 20 g gesmolten roomboter
- 2 eieren
- 1/2 tl vanille-extract
- 50 g gesmolten koolhydraatarme witte chocolade (klik hier)
Vulling:
Topping:
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Meng alle ingrediënten tot een stevig mengsel.
Schep het geheel in de bakvorm en bak de cake 25 minuten in de oven.
Laat het afkoelen en snijd het doormidden.
Rol de marsepein uit net zo breed als een plak cake en leg het bovenop een plak cake.
Leg het resterende plakje cake erbovenop en snijd de cake in 8 stukjes.
Smeer de speculaas pasta eroverheen en kruimel de speculaas over de koeken.
Notities
In plaats van de speculaas pasta kun je bijvoorbeeld ook deze Dulce de Leche voor een soort Caramel twist gebruiken!
In plaats van marsepein kun je ook kiezen voor spijs. Maak dan de spijs volgens dit recept!
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, blondies, brownies, gevulde koek, speculaas, koek, sinterklaas,
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!