Gisteren heb ik meerdere herfst recepten gemaakt met pompoen waaronder deze pompoen wafels. Ze zijn heerlijk van smaak en passen helemaal in de herfstthema! Het is een heerlijk ontbijtje, lunch of een lekker verwen momentje in het weekend.
Klik hier voor meer wafel recepten!
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintPompoen wafels!
- Bereidingstijd: 40 minuten
- Porties: 4
- Aantal koolhydraten: 1.5 g khd per stuk
Omschrijving
Je kan de wafels in de wafelijzer maker of in deze bakvormpjes!
Ingrediënten
- 75 g pompoen
- 2 eieren
- 35 g amandelmeel (klik)
- 20 g eiwitpoeder (klik)
- 30 g bruine suikervervanger (klik)
- 10 g gesmolten roomboter
- snuf kaneel
- 1,5 tl vanille-extract (klik)
- 1 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
Extra:
- Stroopvervanger (klik)
- Poedersuikervervanger (klik)
- tip: Vers geklopte slagroom
Bereidingswijze
Schil de pompoen en snijd de pompoen in blokjes.
Kook de pompoen beetgaar in een pan met water en prak het tot een puree.
Mix alle ingrediënten tot een egaal beslag en giet het beslag in 4 porties in een voorverwarmde wafelijzer of bakvormpjes.
(Als je ze in de oven maakt bak je ze 20a25 minuten op 180c)
Schenk de wafels met stroopvervanger, poedersuikervervanger en als je er helemaal een feest van wil maken kan je er vers geklopte slagroom bij serveren.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, pompoen, wafels,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Heerlijk zijn deze wafels.ik heb ze in de omelet maker gemaakt. Ipv sukrin gold heb ik koekkruiden gebruikt, een dessertlepel. Voor herhaling vatbaar.
Bedankt voor dit recept.
Wat is fiber gold
In de avond het beslag alvast gemaakt en in de koelkast gezet. Vanochtend kon ik er twee vormen rijkelijk mee vullen en in de oven schuiven. Na 23 minuten van twee flinke en vullende wafels kunnen genieten. Zowel met vervangend poedersuiker als stroop een verwennerij.