Ohhhh het is gelukt, overheerlijke koolhydraatarme taai taai zonder toegevoegde suikers maar gemaakt met deze stroop vervanger!!
Het was me even een zoektocht, maar dat was het dubbel en dwars waard want wat zijn ze verrukkelijk. Het ruikt hier naar de pepernoten fabriek van sinterklaas!
Ik ben benieuwd wat jullie van de taai taai vinden. Wij vinden ze in ieder geval heerlijk!
Meer sinterklaas recepten vind je hier!
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten.
PrintTaai Taai!
- Bereidingstijd: 1 uur
- Porties: 4 stuks
- Aantal koolhydraten: 1.5 g khd per stuk
Omschrijving
Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.
Ingrediënten
- 15 g gesmolten roomboter
- 50 g amandelmeel (klik)
- 35 g sojameel of vanille eiwitpoeder (klik)
- 50 g stroopvervanger (klik)
- 1 ei
- 2 el kaneel
- 1 tl kruidnagelpoeder
- 1/2 tl kardemom
- 1/4 tl nootmuskaat
- 1/4 tl xanthaangom (klik)
- 1 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten tot een egaal mengsel.
Schep het mengsel in vershoudfolie, sluit het af en laat het ongeveer 30 minuten in de koelkast staan.
Verwarm de oven op 180c.
Verdeel het mengsel in 4 taai taai vormen op een bakmatje.
Bak de taai taai ongeveer 20 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn geworden.
Geniet en laat die sint maar komen met zijn pieten!
Notities
Tip: Als het deeg te plakkerig is helpt het om je handen nat maken!
Sleutelwoorden: taai taai, sinterklaas, pepernoten, kruidnoten, koolhydraatarm, lowcarb,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!