Sushibowl!

Sushibowl!

Sushibowl was een van mijn favoriete gerechten om mee te lunchen of dineren bij mooi weer. Toen wij nog in Rotterdam woonden, haalde ik bij de beroemde pokebowl ketens met regelmaat een heerlijke bowl gevuld met lekkers. Je hebt daar de optie om sushirijst te kiezen, of sla. Ideaal als je het mij vraagt! Ik heb dit keer een sushibowl gemaakt met bloemkoolrijst omdat ik het lekker vind vullen. Je kan uiteraard ook voor sla kiezen (voor bijvoorbeeld een lunch), en andere toppings gebruiken als je dat lekkerder vindt!

Ingredients

15,2 khd per persoon

  • 300 g bloemkool
  • 2 el kokosolie
  • 100 g verse zalmfilet
  • 30 g zeewier
  • 50 g avocado
  • 75 g komkommer
  • 5 g rode ui
  • 50 g edamame bonen
  • Gesnipperde nori vel
  • 2 tl sesamzaadjes
  • 2 el sojasaus

Bereidingswijze:

Rasp de bloemkool en bak de geraspte bloemkool kort in een pan met kokosolie.
Snijd de zalmfilet, avocado en komkommer in blokjes en snijd de rode ui fijn.
Schep de bloemkool op een bord, en leg de gesneden ingrediënten sierlijk bovenop de bloemkool samen met de bonen. Strooi tot slot de gesnipperde nori vellen en sesamzaadjes samen met de sojasaus over de sushibowl en geniet!

9 Reacties

  1. Oanh, wat een heerlijke recepten maak je weer.
    Bedankt en geniet van je nieuwe huis!

  2. weet je nog andere toppings?

    • Als je koolhydraatbeperkt eet, zou je krabsticks, mango en mais kunnen doen. Anders is lente ui, sesamzaadjes, tonijn, wortel, radijsjes.. zo veel! 🙂

  3. Heerlijk recept dat ga ik snel eens maken. Maar voor hoeveel personen is dit?

  4. Ik wil dit graag serveren aan een vriend met gluten-allergie. Wat kan ik uit het recept niet gebruiken?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*