Thaise kokossoep

Ik ben dol op Thais eten, het heeft altijd ontzettend veel smaak, is vaak lekker pittig en het ruikt al als een droom. Deze soep is heerlijk als voorgerecht, als lunch of stiekem zelfs als tussendoortje als er nog wat over is.

Ik heb er een Vega versie van gemaakt, maar je zou er bijvoorbeeld ook garnalen, kip of vis bij kunnen doen! Het is allemaal ongetwijfeld lekker en helemaal met een krokant toastje!

Vind hier nog meer heerlijke soep receptjes!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Thaise kokossoep

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Porties: 2
  • Aantal koolhydraten: 7.8 g khd per persoon

Ingrediënten

  • 20 g sjalotjes
  • 20 ml kokosolie
  • 2 cm verse gember
  • 200 g paddenstoelenmix
  • 1/2 el gele currypoeder
  • 1 stengel citroengras
  • 150 g tomaat
  • snufje peper
  • 400 ml romige kokosmelk
  • 400 ml water
  • 20 ml vissaus
  • 1 groentebouillonblokje
  • (optioneel, sambal of peper voor extra pit)

Garnering:

  • verse koriander

Bereidingswijze

Snijd het sjalotje fijn en fruit het in een pan met kokosolie.
Voeg de gember toe.
Snijd de paddenstoelen in repen, leg een knoop in het citroengras en voeg het samen met de currypoeder in de pan.
Snijd ondertussen de tomaat in blokjes.
Voeg de tomaat na enkele minuten, samen met de rest van de ingrediënten in de pan en breng het aan de kook.
Draai het vuur zacht en laat het vervolgens op een laag vuurtje ongeveer 10 minuten pruttelen.
Schep de soep op en garneer de soep met verse koriander.

 


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, thais, thais, soep, kokos,

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.