Thaise kokossoep

Thaise kokossoep

Ik ben dol op Thais eten! Elk gerecht is ontzettend rijk aan smaak, lekker pittig en het ruikt al als een droom. Deze soep is heerlijk als voorgerecht, als lunch of stiekem zelfs als tussendoortje als er nog wat over is ๐Ÿ˜‰

Ik heb er een Vega versie van gemaakt, maar je zou er bijvoorbeeld ook garnalen, kip of vis bij kunnen doen! Het is allemaal ongetwijfeld lekker!

Ingrediรซnten 2 personen

ย 7,75 khd per persoon

  • 20 g sjalotjes
  • 20 ml kokosolie
  • 2 cm verse gember
  • 200 g paddenstoelenmix
  • 1/2 el gele currypoeder
  • 1 stengel citroengras
  • 150 g tomaat
  • snufje peper
  • 400 ml romige kokosmelk
  • 400 ml water
  • 20 ml vissaus
  • 1 groentebouillonblokje

Garnering:

  • verse koriander

Bereidingswijze:

Snijd het sjalotje fijn en fruit het in een pan met kokosolie.
Voeg de gember toe.
Snijd de paddenstoelen in repen, leg een knoop in het citroengras en voeg het samen met de currypoeder in de pan.
Snijd ondertussen de tomaat in blokjes.
Voeg de tomaat na enkele minuten, samen met de rest van de ingrediรซnten in de pan en breng het aan de kook.
Draai het vuur zacht en laat het vervolgens op een laag vuurtje ongeveer 10 minuten pruttelen.
Schep de soep op en garneer de soep met verse koriander.

Geniet! X

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*