Venkel ovenschotel!

Venkel ovenschotel!

Voor de Challenge vandaag heb ik een onwijs lekkere en mega makkelijke venkel gerecht gemaakt voor in de oven! Het is een groente met een subtiele zachte anijs smaak. Ik kook er niet zo vaak mee maar ga het vanaf nu zeker vaker doen! Β Je kan er namelijk veel lekkers mee maken bijvoorbeeld een lekker stamppotje, heerlijke soepjes, salades en ovenschotels!

Hier is het recept:

IngrediΓ«nten 2 personen

Β 7,5 khd per persoon

  • 400 g venkel
  • 100 g uien
  • 100 g champignons
  • snufje peper
  • 1 tl oregano
  • 20 g parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

Snijd de venkel en uien in dunne ringen en snijd de uien in vieren.
Blancheer de venkel ongeveer 5 minuten en bak de uien en champignons in een pan met kokosolie en voeg de kruiden toe.
Verwarm de oven op 180c.
Voeg na de 5 minuten de venkel bij de uien en champignons in de pan en bak de venkel kort mee.
Schep het geheel in een ovenschaal, rasp de parmezaanse kaas erover en bak de venkel ovenschotel 20 minuten in de oven.

Geniet! X

8 Reacties

  1. Chantal

    Orgasmic herbs ? πŸ™ˆπŸ™ˆπŸ™ˆ

  2. Lysbeth

    Vandaag heb ik jou ovenschotel gemaakt, ik ga straks lekker smullen.
    Dit ga ik vaker maken ook andere groenten uitproberen.

    Groet Lysbeth

  3. Jammer dat in het recept een kruidenmengsel staat. Ik heb allerlei gedroogde en verse kruiden in huis. Maar voor dit recept moet ik een kruidenmengsel van een bepaald merk aanschaffen. Lijkt me overigens wel een lekker recept.

  4. Angelique

    Uhm, de venkel en ui in dunne ringen en dan de uien ook in vieren? Volgens mij moeten de champignons in vieren…
    Hij staat nu in de oven, ben heel benieuwd!

    • Haha πŸ˜‚ Je hebt gelijk! Ik ben benieuwd wat je er van gaat vinden Angelique! Eet smakelijk alvast πŸ€—

Laat een reactie achter op Oanh Cancel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*