Chocolade kokos cake

Ik heb deze chocolade kokos cake gemaakt voor de challenge deze week. Hij smaakt fantastisch en is een aanrader om te maken! Heerlijk bij een kopje thee of koffie. Ultiem genieten geblazen!

Klik hier voor meer cake recepten.

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Chocolade kokos cake

  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Porties: 9 stuks
  • Aantal koolhydraten: 2 g khd per stukje

Omschrijving

Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.

Ik heb deze bakvorm gebruikt


Ingrediënten

 Cake: 

Kokos vulling:


Bereidingswijze

Verwarm de oven op 160c.
Meng de eieren enkele minuten luchtig. Meng alle ingrediënten bij de eieren en mix het tot een egaal beslag. Schep het beslag in de springvorm. 

Kokos vulling

Meng vervolgens de eieren luchtig met de geraspte kokos en bruine suikervervanger bij. Verdeel het kokosmengsel met een spuitzak of lepel in het chocolade beslag (spuit of lepel ronde kokosvullingkjes in het chocoladebeslag)

Bak de chocolade kokoscake 30-35 minuten in de oven (prik er met een satéprikker in om te kijken of hij droog is in het midden. Anders enkele minuten langer) en strooi tot slot geraspte kokos over de cake.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, kokos, chocolade, cake

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

24 Comments

  1. Avatar foto

    Klinkt goed! Gaan we maken straks!

  2. Avatar foto

    Ziet er fantastisch uit Oanh ??

  3. Avatar foto

    Ga het morgen maken lijk me heerlijk.gr diny

  4. Avatar foto

    Staat nu in de oven. Ben er maar vanuit gegaan dat de cacao in de vulling moet.

  5. Avatar foto

    Ik heb die cake gebakken en owww wat is dat lekker , ik heb een heel beetje bakbanaanmeel in gedaan omdat mn amandelmeel op was…dit wordt een blijvertje. dank je Oahn.

  6. Avatar foto

    Hoi Halima,

    De stevia kristal geeft geen nasmaak 🙂 Over twee weken open ik mijn eigen webshop waar ik hem ook te koop zal aanbieden! Succes met je beslissing!

    Groetjes Oanh

  7. Avatar foto
    Angèl Gelauf

    Ik vergat de roomboter toen ik het pakje onaangeroerd zag liggen, maar mis het niet.. de cake us gruwelijk lekker!! Doordat ik 120 gram boter mis kom ik op 450 gram totaal gewicht.. volgende keer met boter…

  8. Avatar foto

    Lekker maar kan men de boter vervangen door kokosvet? en zo ja in dezelfde hoeveelheid?

  9. Avatar foto

    Ik heb een vraagje, ik moet koolhyraten tellen – kan je aangeven hoeveel er hier inzitten (ongeveer?

    • Avatar foto

      Dat hangt compleet af van de merk producten die je gebruikt Sonia. Kokosmeel kan bijvoorbeeld erg verschillen in koolhydraten. 🙂

  10. Avatar foto

    Hallo, ten eerste gefeliciteerd met jullie blijde nieuws☺️! Kan ik de sukrin ook vervangen door honing?

    • Avatar foto

      Dankjewel Joyce! Helaas is honing niet koolhydraatarm. Maar als je dat niet erg vindt, kan het worden vervangen met honing 🙂

      Groetjes Oanh

  11. Avatar foto

    Hooi ! Kan je sukrin ook vervangen door stevia ? Groetjes anisha x

  12. Avatar foto

    Hallo

    Heerlijk ik ga hem zo maken maar ik twijfel of ik het goed lees over de eieren….1 ei voor beslag?

  13. Avatar foto

    Kan ik amandelmeel ook door kokosmeel vervangen? Zo ja is dat 1 op 1?

  14. Avatar foto

    Hoi,
    Ik heb vandaag je recept gevolgd en aangepast om chocolade peren taart te maken.
    Door het beslag 3 eetlepels rauwe cacao gedaan.
    Eerst dun laagje beslag op bodem , (24cm) .
    Stoofperen zonder schil en klokhuis verwijderd, steeltje laten zitten.
    Rest van beslag tussen en over de peren gestort/ gestreken.
    Ziet er lekker uit.

    Jammer dat ik geen foto kan plaatsen

  15. Avatar foto

    Hi,
    Als je 40 gram sukrin+ zegt kan ik dan voor een andere suikervervanger die 1-1 is gewoon 80 gram aanhouden? Want sukrin+ is 2x zo zoet toch?

  16. Avatar foto

    Heb het recept geprobeerd maar het word geen egaal beslag als ik de roomboter erbij doe. Moet ik de boter dan eerst smelten?

  17. Avatar foto

    in de beschrijving staat stevia vermeld, dit moet sukrin zijn neem ik aan…..
    Ik ga ‘m snel uitproberen, klinkt top!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.