Hartige taart!

Deze week is de challenge deze hartige taart geworden!
Ik heb ervan genoten als lunch, samen met een frisse salade.
Als je er een lekkere gevulde salade of soepje bij eet kan hij prima door als diner! Ook is deze hartige taart ideaal om van tevoren klaar te maken en even kort voor te verwarmen voordat je gaat smullen.
Bovendien is het een smakelijke basis voor een hele hoop twists!
Probeer bijvoorbeeld eens tomatenpuree toe te voegen, fetakaas, andere kruiden en groenten of zelfs gerookte zalm! Het is allemaal lekker!

Klik hier voor meer hartige recepten.

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Hartige taart!

  • Bereidingstijd: 50 minuten
  • Porties: 4
  • Aantal koolhydraten: 3 g khd

Ingrediënten

  • 200 g broccoli
  • 25 g rode puntpaprika
  • 35 g kastanjechampignons
  • 10 g rode ui
  • 50 g tommies
  • 200 g creme fraiche
  • 5 eieren
  • 50 g geraspte kaas
  • 1/2 blokje groentebouillon
  • 1/2 el pizzakruiden
  • 30 g geraspte kaas


Bereidingswijze

Verwarm de oven op 160c.
Snijd de broccoli in roosjes en kook de broccoliroosjes ongeveer 5 minuten in een pan met kokend water.
Snijd ondertussen de groenten in stukjes en doe het in een kom.
Voeg daar de crème fraiche, eieren, geraspte kaas, bouillon en pizzakruidenmix aan toe en meng het geheel.
Schenk het geheel in een springvorm, strooi het overige kaas over de hartige taart en bak de hartige taart 35a40 minuten in de oven.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, hartig, hartige, taart,

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

16 Comments

  1. Avatar foto
    Ineke De Rijk

    Hoi Oanh,
    T klinkt erg lekker, maar 50 tommies, zijn tomaatjes toch? Klopt dat? En meng je de eieren met de creme fraiche voordat je t bij de groente doet?

  2. Avatar foto
    C. van de Velde-Verhelst

    moeten de eieren er ook door zeker? hoe warm moet de oven?

  3. Avatar foto

    Hallo
    Klinkt goed, maar die 5 eieren??
    Groetjes
    Jolly van Tol

  4. Avatar foto
    Catja Beijerinck Kraaij

    Klopt 50 tommies?

  5. Avatar foto
    Ans Balemans

    Waar kan ik die kruiden kopen.

  6. Avatar foto

    Wat doe je met de 2e portie geraspte kaas?

  7. Avatar foto

    Hoelang zou je dit in de koelkast kunnen bewaren?

  8. Avatar foto

    Welke bakvorm doorsnee?

  9. Avatar foto

    Vraagje, moet je bouillon maken van dat halve bouillonblokje?

  10. Avatar foto

    Beste Oahn, kan je deze taart ook invriezen?

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.