Pasta saus!

Dit pasta sausje is een heerlijke basis voor veel variaties. Je kan er bijvoorbeeld nog crΓ¨me fraiche aan toevoegen, een handje verse basilicum en gehakt past er natuurlijk ook heerlijk bij! De saus is heerlijk bij courgetti, deze koolhydraatarme spaghetti, of bijvoorbeeld koolraap tagliatelle! Ik maak vaak een grote portie en vries het in twee of drie delen in. Ideaal als je het mij vraagt!

IngrediΓ«nten 5 porties (ongeveer 1 liter in totaal)

 11 g khd per portie

  • 50 g uien
  • 1 teen knoflook
  • 50 g peen
  • 2 el kokosolie
  • 250 g courgette
  • 125 g aubergine
  • 400 g tomaat
  • 200 rode paprika
  • snuf Italiaanse kruiden
  • snuf peper
  • snuf zout
  • 3 el balsamico
  • 1 tl paprika poeder

Bereidingswijze:

Snipper het uitje, snijd de knoflook en peen in stukjes en fruit het in een pan met kokosolie. Snijd ondertussen de courgette, aubergine, tomaat en paprika in stukjes. Voeg de gesneden groenten na enkele minuten in de pan en bak het geheel ongeveer 5 minuten. Voeg de rest van de ingrediΓ«nten toe en breng het aan de kook. Draai het vuur zacht en laat het geheel ongeveer 15 minuten pruttelen. Verwijder het laurierblaadje en pureer het geheel tot een egale saus. 

Enjoy!

Pre-order mijn nieuwste boek hier voor exclusieve recepten:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.