Pasta saus!

Dit pasta sausje is een heerlijke basis voor veel variaties. Je kan er bijvoorbeeld nog crème fraiche aan toevoegen, een handje verse basilicum en gehakt past er natuurlijk ook heerlijk bij! De saus is heerlijk bij courgetti, deze koolhydraatarme spaghetti, of bijvoorbeeld koolraap tagliatelle! Ik maak vaak een grote portie en vries het in twee of drie delen in. Ideaal als je het mij vraagt!

De pastasaus is ook heerlijk door deze Mexicaanse ovenschotel!

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor exclusieve recepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pasta saus!

  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Porties: 5
  • Aantal koolhydraten: 11 g khd

Omschrijving

Heerlijk in combinatie met de koolhydraatarme pasta’s uit mijn winkeltje!


Ingrediënten

  • 50 g uien
  • 1 teen knoflook
  • 50 g peen
  • 2 el kokosolie
  • 250 g courgette
  • 125 g aubergine
  • 400 g tomaat
  • 200 rode paprika
  • snuf Italiaanse kruiden
  • snuf peper
  • snuf zout
  • 3 el balsamico
  • 1 tl paprika poeder

Bereidingswijze

Snipper het uitje, snijd de knoflook en peen in stukjes en fruit het in een pan met kokosolie. Snijd ondertussen de courgette, aubergine, tomaat en paprika in stukjes. Voeg de gesneden groenten na enkele minuten in de pan en bak het geheel ongeveer 5 minuten. Voeg de rest van de ingrediënten toe en breng het aan de kook. Draai het vuur zacht en laat het geheel ongeveer 15 minuten pruttelen. Verwijder het laurierblaadje en pureer het geheel tot een egale saus. 


Notities

Je maakt ongeveer 1 liter pasta saus met dit recept.

Sleutelwoorden: koolhydraatarm, keto, low carb, pasta, saus, pasta saus, spaghetti,

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

One Comment

  1. Avatar foto

    Welke Balsamico gebruikt u?

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.