Ik heb voor het aankomend sinterklaasfeest deze overheerlijke cheesecake gemaakt met deze speculaas koekjes en deze speculaas pasta/speculoos die ik eerder heb gemaakt. Je kunt de speculaas cheesecake ook maken met deze koolhydraatarme speculaasjes uit mijn winkeltje!
Je maakt de taart makkelijk van tevoren. Versier de taart wel op het laatst pas met de speculaas koekjes zodat ze nog lekker krokant blijven!
Ik heb de taart gemaakt met deze springvorm.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintSpeculaas Cheesecake
- Bereidingstijd: 3,5 uur
- Porties: 8 punten
Omschrijving
Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.
Ingrediënten
- 150 g speculaas koekjes (klik)
- 60 g ongezouten roomboter
Vulling:
- 3 gelatine blaadjes
- 400 g roomkaas
- 150 ml slagroom
- 2 tl vanille-extract (klik)
- 40 g bruine suikervervanger (klik)
Topping:
Bereidingswijze
Smelt de boter in een pan en maal de koekjes fijn met de keukenmachine.
Wel de gelatineblaadjes 5 minuten in een kommetje water. Meng de roomkaas, slagroom, vanille en bruine suikervervanger. Kook de gelatineblaadjes in een pan met 2 el water en meng het bij het romige mengsel. Schep het mengsel bovenop de bodem en laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Versier de taart met speculaas spread en verkruimelde speculaas koekjes.
Notities
Tip: Versier de taart met vers geklopte slagroom!
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, cheesecake, taart, sinterklaas, speculaas, speculoos
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!