Ik heb deze heerlijke speculaas koekjes gemaakt voor het sinterklaasfeest. De afgelopen dagen ben ik druk bezig geweest met het inpakken van alle kruidenpotjes die binnen waren gekomen en zijn wij druk bezig geweest met het maken van surprises! De speculaas koekjes en cheesecake zijn al vaker genoemd als verzoekje bij de challenge day. Eerder heb ik ook deze speculoos / speculaas pasta gemaakt. En aangezien er geen challange was deze week, deel ik nu het recept van deze koekjes en deze overheerlijke speculaas cheesecake!
Ik heb de koekjes gebakken met deze suikervervanger. Met behulp van deze suikervervanger worden de baksels eerder krokant dan bijvoorbeeld de bruine suikervervanger.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintSpeculaas koekjes
- Bereidingstijd: 1 uur
- Porties: 15 stuks
Omschrijving
Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.
Ingrediënten
- 120 g amandelmeel (klik)
- 10 g kokosmeel
- 50 g erythritol (klik)
- 1/4 tl xanthaangom
- Snufje zout
- 1/2 el kaneel
- 1/4 tl gemberpoeder
- 1/8 tl nootmuskaat
- 1/8 tl kardemom
- 1/8 tl kruidnagelpoeder
- 60 g ongezouten roomboter
- 1 tl vanille-extract
- 15 g speculaas pasta (klik hier)
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 150c. Meng alle ingrediënten tot een deeg. Wikkel het deeg in vershoudfolie en lef het minimaal 30 minuten in de koelkast. Maak 15 koekjes van het deeg en bak de koekjes 15 minuten in de oven.
Notities
Tip: Deze koekjes zijn ook heerlijk als taartbodem!
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, speculaas, koek, koekjes, sinterklaas,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!